Civiele techniek vacatures: werkvoorbereider

Gepost op: 22 maart 2017

Delen

Vacatures als werkvoorbereider in de civiele techniek

Een werkvoorbereider in de civiele techniek zorgt ervoor dat een werkplaats beschikt over de juiste materialen. Dat iedereen is ingeroosterd en weet waar hij moet zijn. De voorbereider houdt de voortgang van een project bij en trekt aan de bel wanneer niet alles op rolletjes loopt. Dit doet hij onder toeziend oog van de projectleider, met wie hij nauw contact heeft. De voorbereider heeft contact met iedereen en heeft het overzicht over de werkplaats, de tijden, de contracten en de personen met wie hij werkt.

Het controleren van materialen

De civiele techniek houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van bruggen, spoorwegen, leidingen en kabels, gebouwen en dat allemaal zodat de leefomgeving zo optimaal mogelijk wordt benut. Een werkvoorbereider werkt doorgaans op de bouwplaats: daar waar de actie plaatsvindt. Hij moet dus flexibel zijn, maar toch strikt volgens een rooster kunnen werken. Stressbestendig, niet klein te krijgen, in controle en communicatief recht door zee: dat zijn kerneigenschappen van een werkvoorbereider. 

Wat doet een voorbereider?

Een voorbereider houdt de planning bij: wanneer moet er wat gedaan zijn, wanneer moet er wat af zijn? Wanneer komen de materialen bij en wanneer heb ik afspraken? De voorbereider moet niet alleen het overzicht over deze planning weten, hij moet precies weten wanneer er iets te laat gebeurt. Daar is hij voor: ervoor zorgen dat het tempo erin blijft.  Ook moet de voorbereider weten wélke materialen aanwezig moeten zijn, wie daarvoor verantwoordelijk is en waar deze materialen moeten belanden (bij wie etc.). 

Als een spin in het web

Hij moet als een spin in het web zijn: met iedereen contact kunnen hebben en onderhouden. Antwoord kunnen geven op vragen, maar ook vragen durven te stellen wanneer iets niet lukt, bijvoorbeeld aan de projectleider die boven hem staat. Daarbij moet de voorbereider tegen een stootje kunnen en andere mensen aan kunnen spreken op hun eventuele fouten.

Vacatures

Vacatures als voorbereider in de civiele techniek kunnen van lange-termijn tot zeer kort variëren. Dit is afhankelijk van de bouwprojecten. In de zomer wordt er doorgaans fulltime gezocht naar voorbereiders die flexibel in te zetten zijn en enige ervaring hebben. Maar wanneer de nood hoog is, dan is geen ervaring geen probleem: er vindt een opleiding plaats on the job. De vacatures vindt je voornamelijk via uitzendbureaus, maar ook zeker bij bedrijven zelf. Maar omdat zij dit vaak uitbesteden, zijn uitzendbureaus een betere optie voor snel werk. Kijk bijvoorbeeld op Centerpoint Advies